2012. augusztus 10., péntek

Világnézet

Rasszizmus: „Olyan gondolkodásmódot jelent, amely az emberek külsejében megfigyelhető eltéréseket kiemeli, ezekhez morális, társadalmi vagy politikai különbségeket rendel hozzá, és az így létrehozott csoportok között hierarchiát állít fel”

Én vagyok az egyetlen, aki szerint ez nevetséges? Miért kéne elítélnünk az embereket csak a kinézetük vagy éppen a származásuk miatt? Ő is ugyan úgy ember, és ahogy egy jól ismert mondás tartja „Minden ember egyenlőnek születik a földön, csak tudni kell azt, hogy hogyan bánjunk egymással.” És csak azért, mert egy ember hibázik, nem kell az egész nemzetét elítélni. Persze mindig vannak kivételek, de nem szabad emiatt elhamarkodottan rossz döntést hozni a megítélésben. 7 milliárd ember él ezen a Földön és nincs közöttük két egyforma. Még az ikrek sem hasonlítanak teljes mértékben egymásra. Az emberiség számomra még mindig talány. Csak a bőrszín és a származás miatt képesek lemészárolni egymást, ahelyett, hogy békében éljenek. Egy maroknyi kis föld vagy státuszszimbólum miatt ölik egymást. Ennek van értelme? Attól jobb lesz a világ? Milyen példát mutatnak ezzel a felnövő gyerekeknek? Azt, hogyha a szomszéd kisfiúnak szebb plüssmackója van, akkor el kell tőle venni?

Tényleg ilyen világban akartok élni? Tényleg olyan nehéz lenne együtt élni? Úgy tűnik. Lehet, hogy a történelem megismétli magát akár többszörösen. Hisz nem egyszer volt már példa, hogy hatalom, föld és pénz miatt estek egymásnak a nemzetek. Most pedig ugyan ez történik csak a politikában. Ha valaki nem lenne tisztában a történelemmel, annak ajánlanék valamit: 

Hetalia: Tengelyhatalmak (Axis Power Hetalia)
A Hetalia: Tengelyhatalmak egy internetes képregény, amiből később Himaruja Hidekazu készített manga és anime adaptációt. A mű allegorikusan jelenít meg számtalan történelmi és politikai eseményt, főleg a második világháború időszakából. Minden egyes országot egy-egy ember személyesít meg.

A mű története az első- és második világháborút és az a közötti eseményeket mutatja be, gyakran szatíra és komédia segítségével. A nemzetek közötti politikai és katonai eseményeket általában allegorikusan a karakterek szociális érintkezése, illetve romantikus kapcsolata szemlélteti. Mivel a szereplők között igen kevés nő kapott helyet, a szerelmi jelenetek a shounen ai felé közelítik a Hetalia műfaját. 






Bővebben erről a témáról később indítók ismertetőt, de egyelőre csak ennyit szerettem volna közzé tenni belőle, mert ez illik legjobban a témához. Aki ismeri, az tudhatja, hogy a sok nézeteltérés ellenére, ha szükség van rá, mindenki összefog. Jobb lesz, ha erre mindenki gondol, mielőtt előítéleteket von le a másik emberről. Köszönöm, hogy elolvastad

Sziasztok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése