2012. augusztus 11., szombat

Unalom ellen néhány ötlet

Kivel fordult már elő, hogy rég ágyban kellett volna lenni, de még mindig fent volt? És az, hogy hiába akartok sokáig fennmaradni, megöl titeket az unalom? Mindenkivel előfordult már, de ezen jó lenne változtatni, nem igaz? Itt van néhány ötlet tőlem:

Aki teheti, menjen el otthonról. Nem feltétlenül egy egész éjszakán át tartó bulira gondoltam. Néha egy séta az utcán vagy akár a kertben eltöltött rövid idő is elég, hogy kicsit felfrissülj az éjszakai friss levegővel. Ez olykor segít a pihenésben is. Aki nincs oda a szórakozó helyekért, menjen valami csendesebb helyre, mondjuk egy parkba. Nem mindig az a jó, aki az egész éjszakáját egy diszkóban tölti fülsüketítő zene, alkohol, cigaretta és drog közelében. Akár hiszitek akár nem, a friss levegő jobban meg tud nyugtatni, mint a nikotin. Aki nem hiszi próbálja ki. Persze ezzel nem akarok senkit sem leszoktatni, még ha én magam  nagyon is ellenzem. De jobb az éjszaka kint a szabadban, mint egy zsúfolt táncparketten.
Persze vannak, akik nem szeretik kint tölteni a szabad idejüket, de nekik is van megoldás. A XXI. század csodájának jóvoltából rengeteg benti szórakozási lehetőség is létezik. Egyszerűen nézz meg egy jó filmet. Ha feltétlen célod, hogy sokáig fent akarsz maradni, keress valami horrorfilmet. A rémfilmek szerelmeseinek üzenem, hogy a későbbiekben teszek fel egy listát az én kedvenc horrorfilmjeimről, amiből kedvetekre válogathattok. De nem mindenki van oda az ilyen filmekért természetesen. Vannak, akiket egy jó vígjáték vagy akciófilm jobban megfog. A lényeg, hogy olyat válassz, ami téged érdekel.
A következő tipp ugyan rövidtávú, de ugyan úgy hasznos. Ez pedig nem más, mint a zene. A zene az, ami mindig jó. Nem számít milyen a hangulatod, a zene mindig segít. Ha épp unatkozol hallgass zenét. Ez akár feldobhatja az estédet, vagy egy lassabb szám segíthet elaludni. Ha esetleg egyedül vagy otthon és úgy tartja kedved ereszd ki a hangod és énekelj. De azért csak mértékkel, senkinek sem lenne jó, ha a szomszéd feljelentene csendháborítás miatt. Ehhez a témához még annyit tennék hozzá, hogy ne félj meghallgatni új zenéket. Válogass kedvedre kedvenc zenéid között, de ne légy túlságosan földhöz ragadt, próbálkozz meg több stílussal. És ha még ezek után sem tudsz változtatni az sem baj. Mert a zene, amit te választottál az csak a tiéd és ezt senki nem veheti el tőled. Legyen az akár régi vagy új, ha neked tetszik, ne érdekeljen mások véleménye.
Ha nem vagy túlságosan oda az efféle dolgokért, akkor sincs semmi baj. Mint már említettem, a XXI. század szinte minden ajtót megnyitottak előttünk. Ide tartoznak a különböző játékok, legyen akár egy régimódi amőba a testvéreddel vagy egy online szerepjáték néhány barátoddal. Hisz ismerjük el, a lelke mélyén mindenkiben van egy kisgyerek, aki szeret játszani és a játék nincs korhatárhoz kötve. Még a felnőttek is megtalálhatják a nekik való játékot csak kicsit körül kell nézni akár az interneten akár a  régi játékdobozban. Legtöbbször egy előkerülő régi játék arra késztet, hogyha bármennyire is kidobni való darab, még egyszer utoljára játssz vele. És a játék jó akkor is, ha egyedül vagy, és akkor is, ha a barátaiddal. Ilyenkor mindenki önfeledten csak a jelennek él és nem is törődik a világ gondjaival.
Sokan mondják, hogy ilyenkor már nem lehet olvasni. Pedig igenis lehet, sőt ez az egyik legalkalmasabb időpont. Ha túl sötét van kapcsolj fel egy kislámpát vagy a takaró alatt egy zseblámpát és lapozz fel egy könyvet. Ugyanis ez az idő pont arra alkalmas, hogy jobban beleéld magad egy adott helyzetbe, vagy akár egy kedvenc karakter helyébe léphess. Ilyenkor van elég idő, nem zavarhat meg senki és ha egy már többször olvasott könyv kerül a kezedbe, talán felfigyelhetsz olyan részletekre, ami eddig elkerülte a figyelmedet. Aki egy kicsit élvezetesebbé akarja tenni az olvasást kapcsoljon egy kis halk zenét és máris jobb hangulatba kerülhet. Ne is figyeljetek azokra, akik szerint a könyvek elavultak, ha szeretitek, olvassatok annyit, amennyit akartok.


Egyelőre ennyi fért bele, de akit érdekel, vagy tud esetleg más módszert is, annak örömmel várom a visszajelzéseit. Legyen mindenkinek szép álma és jó éjszakát minden kis álom manónak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése