2012. augusztus 25., szombat

Anime ismertető 3.rész

Szép estét!
Igen, megint itt lennék, ahogy ígértem egy anime ajánlóval. Nem is húzom az időt, egyből nekikezdek, ugyanis nagyon fáradt vagyok.


Soul Eater
A Soul Eater egy japán mangasorozat, melynek írója és rajzolója Ookubo Atsushi. A történet a Halálisten Fegyvermester Akadémián játszódik, a cselekmény három, egy fegyvermesterből és legalább egy emberi fegyverből álló csapat köré összpontosul. A csapatok célja, hogy a fegyvert „halálkaszává” fejlesszék fel, s így az Akadémia fejének, Halálisten mesternek fegyverévé változtassák. A folyamat során a fegyver lelkének 99 gonosz emberi lelket és egy boszorkány lelkét kell elfogyasztania pontosan ebben a sorrendben, különben az egész műveletet elölről kell kezdeni. A mangát a Square Enix publikálta, elsőként három úgynevezett one-shotban, kettőt a Gangan Powered két különleges kiadványában és egyet a Gangan Wing számaiban 2003. június 24. és november 26. között. A manga rendszeres kiadását a Square Enix kezdte meg Japánban 2004. május 12-én. Az első tankóbon kötetet szintén a Square Enix jelentette meg a Gangan Comics kiadásában Japánban, 2004. június 22. és 2011. szeptember 22. között húsz kötet került piacra. Észak-Amerikában a Yen Press vásárolta meg a kiadási jogokat és a Yen Plus mangamagazinban kezdte publikálni 2008. július 29-én. Az első kötet 2009. október 27-én jelent meg.
Egy önálló dráma CD is készült 2005. augusztus 31-én, melyhez egy artbookot is csomagoltak. Az 51 részes anime adaptációt a Bones stúdió készítette, és a TV Tokyo tűzte műsorára 2008. április 7-én. Észak-Amerikában a Funimation Entertainment licencelte és adta ki. Három videojáték adaptáció is készült a sorozathoz: a Square Enix gondozásban egy akció-kalandjáték jelent meg 2008 szeptemberében Wii-re, a Namco Bandai Games jóvoltából pedig két akciójáték került kiadásra, az egyik 2008 októberében Nintendo DS-re, a másik 2009 januárjában PlayStation 2-re és PlayStation Portable-re. A Monthly Sónen Gangan 2011. január 12-től egy másik mangasorozatot is indított Soul Eater Not! címmel, melynek cselekménye a fő történetszállal párhuzamosan fut. Magyarországon a Soul Eater – Lélekfalók címmel az Animax vetítette magyar szinkronnal, elsőként 2009. október 19. és 2010. április 12. között. Az 51 részes animeadaptációt Igarasi Takuja rendezte, és a Bones, az Aniplex, a Dentsu, a Media Factory és a TV Tokyo gyártásában készült. A Bones az animáció elkészítéséért, az Aniplex a zenei aláfestésért volt felelős. Az anime forgatókönyvírója Jamatoja Akacuki volt, aki a történetben Ókubo Acusi eredeti elgondolására épített.



A szereplők tervezését Ito Yoshiyuki vezette, Nakamura Norifumi művészeti utasításai mellett. Az anime konceptuális tervezését Aramaki Sindzsi végezte. A sorozatot 2008. április 7-én kezdte vetíteni a TV Tokyo, és két különleges animációs filmet is műsorára tűzött 2008. május 29-én és június 1-jén. Az epizódokat később a TV Aichi, TV Hokkaido, TV Osaka, TV Setouchi és a TVQ Kyushu Broadcasting Co. is levetítette. Az utolsó epizódot 2009. március 29-én adták. Az első DVD kötet 2008. augusztus 22-én került kiadásra az első három epizóddal, a második pedig 2008. szeptember 25-én, a negyediktől a hetedik epizódig. Ezután minden DVD kötet havi rendszerességgel jelent meg. Az anime jogait a Funimation Entertainment is megvásárolta, és négy DVD-n jelentette meg a sorozatot, mindegyiken egy fél évaddal. Az első dobozos DVD kötet 2010 februárjában került kiadásra. Mind az 51 epizód elérhető angol felirattal a Funimation weboldalán, az első négy pedig angol szinkronnal is. Mind az 51 epizód elérhető angol szinkronos változatban a Netflix és a Holu kiadásában. A Soul Eater a Bones harmadik nagyobb lélegzetű animesorozata volt a 2003-as Fullmetal Alchemist és a 2005-ös Eureka Seven után. Az animét a TV Tokyo hétfőnként este hat órakor vetítette rendszeresen. A Soul Eater hivatalos japán oldalán közölték, hogy minden epizódot két különböző verzióban fognak sugározni, hétfőként este hat órakor az eredeti, késő este pedig a „Soul Eater Késői Show” verziót. Egy rendkívüli feliratot is megjelenítettek a reklámszünet elején és végén, az epizódok előzetese is más volt, mint az eredeti verziónál. Itt szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a legtöbb anime élvezhetőbben nézhető feliratozva és nem szinkronizálva, mivel legtöbbször a szinkron csak elrontja. Nem mindig éreztetik azt a hangulatot, mint kéne, ezért inkább megéri szenvedni a feliratok olvasásával és ezzel fejleszthető a nyelvérzék is.

E misztikus akciósorozat ezen kettős közvetítését „a világ első délutáni és késő esti visszhangsugárzásának” minősítették. A „visszhang” itt arra a cselekményre utal, melyben a főhős Maka és élő fegyvertársa lelkük szinkronizálásával elérik a maximális erejüket. Az MTV Portugal 2010. február 1-jén kezdte a Soul Eater vetítését. A Fülöp-szigeteken tagalog verzióban vetítették a Hero TV kábelcsatornán, és 2010 júniusában fejezték be. Az anime Észak-Amerikában 2010. szeptember 6-án debütált a televízióban, a Funimation Channel csatornán. A sorozat újravetítése 2010. szeptember 30-án Soul Eater: Repeat Show  néven indult meg a TV Tokyón, kiemelve az új nyitó- és zárótémákat. Magyarországon az animeadaptációt Soul Eater – Lélekfalók címmel az Animax vetítette magyar szinkronnal, 2009. október 19. és 2010. április 12. között.

Mára ennyi lenne belőlem, még nem tudom holnap mivel jelentkezek, addig is a cseresznyefák édes illata hozzon nektek szép álmokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése