2012. augusztus 11., szombat

Anime ismertető 1. rész


Jó reggelt kívánok mindenkinek
Ugye mindenki szereti a szombati napokat? Ez a hét egyik legjobb napja. Ennek tiszteletére kitaláltam valamit. Ha esetleg anime rajongók tévednének az oldalra, azok kedvéért minden szombaton felteszek anime ismertetőt néhány kedvenc anime sorozatomról. Aki szeretné, kérésre is készítek ismertetőt.
De kezdjük az elején azok kedvéért, akik nincsenek tisztában ezzel. Mi is az anime? Az anime az angol „animation” szó rövidülése és a rajzfilm általános elnevezése Japánban, de hazánkban is nagyon közkedvelt. Főleg a fiatalabb korosztályt célozzák meg, de egy huszonéves is kedvére tud válogatni közöttük. Több műfaj között lehet válogatni, például romantikus, komikus, akció- és drámaanime, sőt erotikus, pornográf tartalmúak közül is. Egy dolgot viszont leszögeznék, ami nagyon sokaknak irritáló. Az anime az nem mese. Meg különben is a mesét olvasni a rajzfilmet nézni kell, de ez nem annyira nevezhető rajzfilmnek még japánban sem, mert az anime külön kategória még a szigetországban is.
De akkor kezdeném is az egyik legkedvesebb anime sorozatom ismertetőjével, ami még az elsők közé tartozott, még 8 éves koromban láttam.

Kaleido Star
A történet elején egy fiatal japán lány, Sora Naegino érkezik Amerikába, hogy valóra váltsa álmát, és akrobata legyen a Kaleido Színpadon. Sorát egy Jerry nevű rendõr, akit később csak rendőr bácsiként emleget, olyan gyereknek nézi, aki megszökött otthonról, ezért beviszi az õrsre, emiatt Sora lekési a válogatást. Mikor végre megérkezik, a jelenlegi Sztár, Layla Hamilton hallani sem akar róla, míg a színpad menedzsere, Ken Robbins még azt mondja, lenne idejük megnézni. És Sora kap is lehetőséget a bizonyításra, ugyanis egy „baleset” miatt, az egyik fellépő nem tud részt venni az esti fellépésen és Kalos Eido, a színpad igazgatója Sorát kéri fel, hogy helyettesítse. Mivel nem úgy került be a társulatba, mint a többiek, sokan ellenszenvesen viselkednek vele, de így is szerez barátokat, mint Anna Heart és Mia Guillem. Viszont ellenséget is, nem mást, mint magát Laylat. Azért, hogy bent maradhasson, el kell sajátítania egy mutatványt, ami eddig csak Laylanak sikerült, az Arany Főnix. Ezt követően egyre többet dolgoznak együtt és az idő múlásával szoros barátság alakul ki közöttük, és partnerekké válnak a Legendás manőver végrehajtásához. És ugyan a mutatvány sikeres, de Laylanak el kell hagynia a társulatot, ugyanis gyakorlás közben maradandó sérülést szerzett. De a történet itt nem áll meg, új szereplők érkeznek és rengeteg új mutatványt tanulnak. Az én kedvenc részem az Angyalok tánca. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy aki tudja, az nézze meg, nem fog csalódni benne. Csodálatosak az effektek, szépek a grafikai elemek és a történet sem hagy maga mögött nagyon kivetni valót. Minden szereplőnek van saját háttértörténete, ami ki is bontakozik benne. Összességében csak annyi, hogy aki megnézi, nem fog csalódni.

Most csak ennyi telt tőlem, de igyekszem minél több dolgot írni, hogy senkinek ne maradjon ki semmi. A következő szombaton egy olyan anime ismertetőt teszek fel, ami jobban való a fiúknak, viszont a lányok is találhatnak benne élvezni valót

Sziasztok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése