2012. augusztus 14., kedd

PewDiePie *brofist*

Sziasztok!
Igen, most később jelentkezek, mint általában, de túlságosan belemerültem egyik kedvencem videóiba. Mindenkinek van kedvenc híressége, az enyém nem más, mint Felix Arvid Ulf Kjellberg vagy ahogy sokan ismerik PewDiePie.
PewDie egy 22 éves, svéd youtube felhasználó, aki arról híresült el, hogy rendszeresen játszik főleg horror játékokkal és felveszi a reakcióját. Azért is örvend ekkora népszerűségnek, mert eléggé ijedős, és a legapróbb dolgoktól is megijed, amit persze nem lehet nevetés nélkül végignézni. A youtube csatornáját 2010. április 29-en indította el és azóta több, mint 1. 400. 000 látogatója van. PewDie akkora nézetségnek örvend, hogy képes egy nap alatt összehozni, fél milliós nézettséget. Ezen felül jelölést is kapott a King of the Web gálán is, ahol első jelölésével második  helyezést ért el, és 7500 dollár pénzjutalmat nyert, amit egyből felajánlott a WWF alapítványnak a tigrisek megmentése céljából.
 És ha ez mind nem lenne elég, még barátnője is van. Marzia Bisognin, vagy youtube felhasználóként CutiePieMarzia. A lány felfigyelt PewDie videóira és írt neki mennyire tetszik neki, amit csinál és PewDie válaszolt is neki. Gyakran látogatta Olaszországban és azóta is egy párt alkotni. Néhány videójában együtt játszanak egy aktuális játékkal. Marzia 2 évvel fiatalabb, mint PewDie, ezt egyik videóban is említi, de ez nem állhat közéjük, nagyon szép párt alkotnak, remélem, hogy sokáig együtt is fognak maradni.

Most pedig megemlíteném néhány játékát. Ugyan első videója egy minecraft videó volt, de az áttörést számára az Amnesia: The Dark Descent játék jelentette. Az Amnesia történetét minden bizonnyal H.P. Lovecraft amerikai író novellái ihlették. A játék főhőse egy Daniel nevű fickó, aki egy rejtélyes kastély falai között tér magához. A felébredést követően nem csak arra eszmélünk rá, hogy nincs közvetlen kiút a hegyomlás sújtotta kastélyból, de arra is, hogy fogalmunk sincs, hogyan kerültünk ide. Nincs más hátra, mint kiutat találni eme rémisztő, nem túl bizalomgerjesztő középkori kastélyból. Bolyongásunk során olyan elhagyott jegyzetekre bukkanunk, amikről idővel kiderül, mi magunk írtuk, s melyekből arra is fény derül, talán az emlékezetkihagyásért mi magunk vagyunk a felelősek. PewDie ezt az utat járja végig, és közben rengeteg alkalommal találkozik egy szörnnyel, akit ő csak Bro néven emleget.
PewDie szinte minden tárgyat elnevez a játékban. Van egy aranyszobor, akit Stephano néven említ mindig, rá társként tekint és mindig próbálja megtalálni. Születésnapjának azt  dátumot adta, amikor megtalátla őt, 2011. augusztus 17. Másik tárgy egy koponya, akit csak úgy hív, hogy Skully. Mivel a történet egy régi kastélyban játszódik, rengeteg hordó van, amiket rendszerint felborít és azt kiabálja: BARRELS!! Ugyanis nem szereti őket, mert túl zajosak és általában útban vannak. Hasonló a helyzet a lovagi páncélok sisakjaival, ugyanis mindig azt hiszi, hogy van bennük valami, ezért mindig leveri a fejüket. Van még egy szereplő, Piggeh akire szintén társként tekint. A játékban ő egy halott disznó és mindig azt mondja "I'm pumped! I'm so pumped!"És persze nem lehet kihagyni Mr. Chair személyét sem, akinek a neve is sugalja egy szék. Ha úgy adódik hozzávágja az ellenséghez vagy elbújik mögé azt mondva: Chair Mode Activated *BOOP*. Milyenkor meg se mozdul a szék mögött, mert úgy gondolja, hogy nem fognak rátalálni, sajnos nagyon ritkán válik be, mivel nem takarja eléggé, és eléggé nehézzé teszi a menekülését.
Ez egy jelenleg is futó játéka, akár csak a Happy Wheels. Ez egy olyan játék, amiben több karakter közül lehet választani és saját vagy mások által készített pályákon lehet játszani. PewDie első számú kedvence "Felelőtlen apa" és fia "Timmy". Másik kedvence a "Segway Guy", akit általában az üvegtörő és késdobáló játékhoz választ.
Rengeteg játékot kipróbált már, vannak köztük rövid játékok, mint Anna, Barbie Adventure, Clop és a The House. De vannak olyan játékai is, aminek nem játszott végig még, mint a jelenleg is futó Amnesia, vagy a Slenderman. PewDie ugyan már 22 éves, de a játékok, amikkel játszik nem igazán sugallják ezt. Eléggé komolytalanul áll hozzá és legtöbbször addig szórakozik, hogy pont emiatt ijed meg. De PewDie nem csak ilyen játékokkal játszik. A játékok között vannak Karaoke és Dance videók is. És mint az hamar ki is derül, nem erőssége sem az éneklés, sem pedig a táncolás.
Legutóbb vég játszott játéka az Ib (Horror Museum). A történet Isabella(Ib) körül forog, aki egy 9 éves iskolás lány és a szüleivel egy Szépművészeti Múzeumba látogatnak, ahol Ib átkerül a festményen túli világba. Ebben a világban a festmények és a szobrok életre kelnek. És amellett, hogy meg kell fejteni a rejtvényeket, a rózsára is vigyázni kell, ugyanis Ib vörös rózsája jelzi, hogy mennyire sebezhető, 5 sebzés és meghal. A játékban talál egy kék rózsát, ami a nála 9 évvel idősebb Garry tulajdona. Garry szintén átkerült ebbe a világba, de egy festmény elvette tőle a rózsát és eszméletét vesztette. Ib vízbe tette a rózsát, ezzel Garry magához tért és együtt keresik a kiutat. A játékban megjelenik még egy lány, a sárga rózsa Mary. Azonban mikor a két lány és Garry külön válnak, a fiú tudomására jut, hogy Mary nem is igazi, csak egy életre kelt festmény és hogy megszerezzék a kulcsot, el kell égetni Mary festményét. A játéknak több befejezése is van játékmenettől függően, PewDie játékában Mary megszerzi Garry rózsáját és úgy tűnik, hogy megöli, de a játék végén mégis megjelenik. És ugyan Ib és Garry együtt maradnak, PewDie nem a legjobb megoldást választotta, ugyanis a festmények világában ragadtak.

Remélem felkeltettem néhányak érdeklődését és megnézik őt. Akit érdekelne PewDie nézze meg youtube csatornáját PewDiePie néven. És most az ő köszönésével búcsúznék *brofist*.

2 megjegyzés:

  1. Szerintem tök jó hogy ezt megírtad =)) ÉN még csak 3 hete találtam rá PewDie-re de imádom =)) Amennyi hülyeséget össze tud hordani és amit leművel =DD Ha tehetném egész nap nézném a videóit és röhögnék =DD
    *brofist*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én mikor először láttam azt gondoltam, hogy ez hülye, de olyan szinten szimpatikus lett, hogy megkedveltem azóta is mindig nézem a videóit. :)
      Hatalmas egy figura. :)
      *brofist*

      Törlés