2012. szeptember 1., szombat

Anime ismertető 4. rész

Sziasztok!
Nem, nem felejtettem el, hogy szombat van azért itt egy újabb anime ismertető. Ez az egyik fő kedvenc anime, amit láttam, de most nincs túl sok időm egy hosszú cikkre az iskolára való készülődés miatt, ezért most máshogy írtam meg. Egy rövid terjedelmű ismertető és egy rövid karakter jellemzés, remélem senkinek nem lesz ellenére ez a változtatás. Mindenkinek jó olvasást, kezdjünk is bele.


Durarara!!
A történet elején egy fiú, Ryuugamine Mikado felköltözik a városba, hogy ismét együtt járhasson középiskolába egy régi barátjával, Kida Masaomi-val. A fiúk gyerekkoruk óta ismerik egymást, és a távolság sem jelentett problémát a barátságuknak, az internet segítségével tartották a kapcsolatot. Mikado érkezése első napján rengeteg embert ismer meg Kida barátai és ismerősei közül. A vidékről felköltözött fiút igencsak érdekli a városi élet, főleg az Ikebukuroi bandák, amik igen nagy hírnévre tettek szert, főleg a Dollars nevű szervezet. Arról is rengeteg pletyka kering, hogy sokan tűnnek el a városban és ezeket az eltűnéseket kapcsolatba hozzák a különböző bandákkal. Nem is olyan egyszerű a városi élet, főleg nem akkor, amikor feltűnik egy városi legenda, a "Fej nélküli Motoros". A fej nélküli lovas lovát motorra cserélte és érdekes fordulat, hogy a motorosunk egy nő! Celty Sturluson végrehajtóként dolgozik a városban, különböző megbízásokat kap, például elrabolt embereket ment meg. De elsősorban eltökélt szándéka, hogy megtalálja az elveszett fejét. Celty a feje nélkül is tökéletesen lát, hall és érzékel, nem is az esztétikai kinézete motiválja a feje visszaszerzésében, hanem az elveszett emlékeit akarja visszakapni, amiről úgy gondolja, hogy a fejében vannak. Csak azt az egyet tudja, hogy a városban van valahol. Celty múltja még így foszlányokban is érdekes, így nem tudhatjuk, mi történne, ha visszakapná a fejét. De nem csak ő az egyetlen „szörnyetege” a városnak, egy "Metsző" nevű gyilkos szedi áldozatait és a végére bonyolódik a helyzet, mert egy banda háborúhoz közeledünk.
Celty Sturluson avagy a fejnélküli motoros. A beszélni nem képes lány valójában egy Dullahan, azaz ‘tündér”, aki Írországból érkezett e messzi földre. Célja, hogy megtalálja az elvesztett fejét. A teste természetfeletti, mivel egy fekete massza tartja össze, és pillanatok alatt képes regenerálódni. Hazájában lovas kocsin utazgatott, de mivel Japánban sokkal praktikusabb járműre volt szüksége, így kreált magának egy vagány motort. A feje utáni hajsza mellett szállítóként dolgozik, és a legkülönfélébb kéréseket teljesíti. Általában mobiltelefonján pötyögve kommunikál másokkal. Majdnem 10 éve él együtt egy Kishitani Shinra nevű dokival, aki jövendő feleségének tekinti. A doktor mániája a furcsa, megmagyarázhatatlan dolgoknak a tanulmányozása, így Celty mellett Heiwajima Shizuo ember feletti erejét is boncolgatja. Shizuo állandóan pultos ruhában van, komoly tekintetét napszemüvege mögé rejti. Könnyen kihozhatja bárki a béketűrésből, és agressziójának nem tud gátat szabni, előszerettel dobálja a kellemetlenkedő emberekre az automatákat, és az útjelző táblákat. Az öccse, Heiwajima Kasuka, akinek álneve Hanejima Yuuhei, híres filmszínész, de Shizuo csak egy egyszerű pénzbehajtó. Esküdt ellensége Orihara Izaya. Állandóan lerombolják a fél várost, ha összefutnak. A kezdetektől fogva utálják egymást. Sajátos hobbija, hogy a kétségbeesett, szerencsétlen emberek utolsó önbecsülését is szétrombolja, és az öngyilkosságba kergeti őket rideg logikájával. A yakuzával is kapcsolatban áll, valamint információkat árul a kedve szerint kiválasztott célszemélyeknek. A chat oldalon általában lánynak adja ki magát, így sokkal könnyebben az emberek bizalmába férkőzhet. Kiválóan bánik a késekkel. Aki a városban jár, érdemes messziről elkerülni

Ryugamine Mikado az első részben megismert, középiskolás fiú. Legjobb barátja, Masaomi Kida, különféle kalandokba keveri a városrészben. Mikado az új iskolájában beleszeret az osztály titkárba, akinek a neve Sonohara Anri. A fordulat, hogy Masaomi is beleesik a lányba, de ez nem tartós, ugyanis neki van barátnője, Mikajima Saki. Anri azonban nem épp hétköznapi problémákkal küzd, amellett, hogy az egyik tanár molesztálni próbálja, kétségbeesetten keresi eltűnt barátnőjét. Ráadásul eltűnt barátnőjének a szerelméért is aggódik, aki egyik napról a másikra bejelenti, hogy nem jár többé iskolába. Seiji valójában megtalálta egykori kedvesét, aki valami okból kifolyólag nem beszél, és egy műtéti heg van a nyakán. Ráadásul Seiji orvos nővére, Yagiri Namie egy szerv kereskedelemmel foglalkozó vállalkozást vezet. Rajtuk kívül van még pár fontosabb szereplő a Dollars banda egyik 4 fős csapata, amelynek tagjai a hirtelen haragú Kadota, az otaku Walker és barátnője Erika, valamint a csendesebb Togusa.
 
Most csak ennyi telt tőlem, mehetek is vissza pakolni, de remélem így is elnyerte mindenki tetszését. Holnap már a kollégiumból jelentkezem, addig is mindenkinek szép napot, élvezze ki az utolsó napokat.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése