2012. szeptember 28., péntek

A Kaptár - Resident Evil

Sziasztok!
Kicsit sokára, de ismét jelentkezek. Bár ez a cikk sem jött volna össze, ha épp nem lennék beteg, de mivel az vagyok, meg tudta csinálni. Ma reggel láttam egy új filmet és mivel a kedvenc filmsorozatom folytatása, úgy gondoltam muszáj megnéznem és elkészítenem ezt a cikket. És ugyan sok negatív kommentár illette a filmet, nekem így is tetszett. Ez a film nem más, mint A Kaptár 5. - Megtorlás. Akkor kezdjünk is bele.



Kaptár 5. - Megtorlás
A Kaptár (Resident Evil) egy 2002-ben bemutatott horrorfilm, melynek rendezője Paul W.S. Anderson, főszereplői Milla Jovovich, Michelle Rodriguez, Eric Mabius és James Purefoy. A film néhány elemét a hasonló című játék, a Resident Evil első és második részéből kölcsönözte. 2011-ig három folytatása készült el, A Kaptár 2. – Apokalipszis, A Kaptár 3. – Teljes pusztulás és A Kaptár – Túlvilág, 2012 őszére várható A Kaptár – Megtorlás. Ez utóbbit nemrég néztem meg. Főszereplője az én kedvenc színésznőm, Milla Jovovich, amerikai színésznő, modell, énekesnő, dalszövegíró. Édesanyja Galina Loginova színésznő, édesapja Borgi Jovovich orvos. Gyermekkorát Londonban, ahol apja dolgozott, és Oroszországban, ahol édesanyja élt, töltötte. Családja hamarosan Kaliforniába költözött, ahol Milla megtapasztalhatta az amerikai életformát. Kilenc évesen kezdett el színészkedni, majd 11 éves korában modellkedni. Az első címlapfotója az olasz Lei divatlapnál volt. Sok fotózása volt, az első évben 15 divatlap címoldalán jelent meg fotója. A modellkedés mellett folytatta a tanulást. Tanulmányait az Excelsior High School-ban végezte. Nagyon fontos volt számára a műveltség. Első filme az 1988-ban bemutatott Two Moon Junction volt. Ezt a The Night Train to Kathmandu követte. Óriási tehetségnek tartották. Szerepelt a Calvin Klein, az Escape, és más híres cégek reklámjában, valamint az több bulvármagazinban. Színészi karrierjét a Visszatérés a Kék lagúnába, majd a Kuffs és Chaplin folytatta. A Kaptár filmekben a főszereplő, Alice szerepét játsza. Egy szörnyűség lappang a Kaptárban, egy óriási, földalatti genetikai kísérleti üzemben, ahol halálos vírus üti fel a fejét. Válaszlépésként a Vörös Királynő, azaz a Kaptárt irányító óriási szuperkomputer szigorú zárlatot rendel el, nehogy a vírus kiszabaduljon.

Ezzel az intézkedéssel egyúttal az összes bent rekedt dolgozót is halálra ítéli. Alice és Rain feladata, hogy kommandós társaik élén izolálják a vírust, a team azonban hamarosan érdekes felfedezést tesz: a dolgozók valójában igazán nem is halottak. Ők most a kielégíthetetlen étvágyú, ragadozó Nem-Holtak, akik a Kaptárban ólálkodnak. A Kaptár – Megtorlás, a filmsorozat 5. részében a zombik a világ urai. Az emberek elszigetelt, kis csapatokban, átmeneti nyugalmat kínáló erődvárosokban próbálják túlélni a túlélhetetlent. Alice egykor maga is kísérleti alanya volt annak a cégnek, amelynek laboratóriumából kiszabadult a világ elpusztításáért felelős T-vírus. Most a cég legtitkosabb műveleti bázisán tér magához: miközben a hatalmas bunkerlaboratóriumból próbál kijutni, a saját múltja néhány titkát is leleplezi - és újult erővel keresi azokat, akik felelősek a fertőzés elterjedéséért. Tokióból New Yorkba, Washingtonba és Moszkvába vezet az üldözés, és az út végén olyan meglepetés várja, ami megváltoztat mindent, amit eddig igaznak hitt. Néhány új baráttal és rég szövetségessel az oldalán Alice mégis tovább harcol a túlélésért, hiszen már egyértelmű, a világ megmenekülése és az ő élete szorosan összekapcsolódik. És a visszaszámlálás megkezdődött. Érdemes megemlíteni, hogy ebben a részben már felbukkannak olyan szereplők, mint Jill Valentine, Ada Wong, valamint Leon Scott Kennedy, akik a Biohazard elnevezésű, a film alapján készült játék szereplői. A film folytatása tervben van, és remélem lesznek benne még olyan szereplők, mint például Jake Muller vagy Sherry Birkin, vagy akár Rebecca Chambers és Billy Coen. Akárhogy is lesz, én már nagyon várom a folytatást és bárhogy is lesz, nem fogok csalódni, mert az első rész óra ez a kedvenc filmsorozatom.

Remélem sokak figyelmét felkeltette a film vagy a játék. Most csak ennyi telt ki az erőmből, holnap ismét jelentkezek egy anime ismertetővel, addig is további jó pénteket mindenkinek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése