2013. január 6., vasárnap

Smosh

Sziasztok!
Nem tudom mikor tudok ismét írni, mivel ma visszamegyek a kollégiumba. Igen, megint kevesebb lesz a bejegyzés, sajnálom, de nem tehetek róla, vizsgaidőszakom van. De ne is gondoljunk a rossz dolgokra, most egy igazán komikus párossal jelentkezek nektek.

Smosh
A Smosh egy világhálón alapuló duó,ami Ian Hecoxból, született 1987. november 30-án és Anthony Padillaból, született 1987. szeptember 16-án áll.Padilla a 2003-as évek elején flash filmeket és Newgrounds-okat öltött fel Smosh néven.Később csatlakozott barátja,Ian Hecox is.Nem sokkal ezután elkezdtek videókat tölteni fel a YouTubeon 2005 őszén és váltak a legnépszerűbb csatornává az oldalon,több mint 5.7 milliló feliratkozóval és 1.8 billiós videó nézetséggel 2012 novemberig. Hét Smosh-al kapcsolatos csatorna létezik a YouTube-on, mégis csak öt aktív nagyon. Az alap "Smosh" csatorna ahol Hecox és Padilla megosztják a paródiáikat és a többi videókat, minden pénteken új videójuk van. Az "IanH"-ból, amit először használtak a blogok és más nem forgatókönyvel csinált videókat, a pár feltölti az oldaluk sorozatait a "Ian is Bored" és a "Lunchtime with Smosh",minden hétfőn váltakova, amíg a betársult előadóművész, Mari csinálja a "Smosh Pit Weekly" videókat szombaton. Az "ElSmosh"-on a pár feltölt régi videókat szerdán és új részeket vasárnap, ami spanyolra lett szinkronizálva.A "Shut Up! Cartoons", ami animált sorozatokat sugároz, különböző készítőktől,ezeket a videókat hétköznap töltik fel. A "SmoshGames" 12 videót tölt fel egy héten,ami a en:Let's Playsből,videó játék áttekintésekből és a videó játék legújabb összefüggő showiból áll. Az egész akkor kezdődött,amikor Anthony Padilla készített egy weblapot 2002-ben,a smosh.com-t és különböző flash animációkat készített. Elkezdte használni a Smosh nevet,ami egy véletlen félreértésből származik, amikor egy barátjának a mosh pitet, egy tánc fajtát "smoshnak" nevezte. Később barátja, Ian Hecox csatlakozott a "vállalathoz". Padilla és Hecox először a hatodik osztály tudományos csoportjában találkoztak. Összebarátkoztak és hamar felfedezték a komédiához való tehetségüket. 2005-ben csatlakoztak a YouTubra és különböző videókat készítettek együtt, főcímdalokat tátogtak el, mint pélául a Mortal Kombaté, a Power Rangersé és a Tini nindzsa harci teknősökét.
Először ezeket a videókat nem tervezték hogy felrakják, de miután elküldték őket a barátaiknak, elkezdtek egy YouTube csatornát. Az egyik legkorábbi videója a Smoshnak a Pokémon főcímdalát 2005 novemberében adták ki. Ugyan olyan stílusú volt, mint a többi korábbi videójuk, a duó eltátogta az eredeti angol főcímdalát a Pokémonnak. Hamarosan a videó népszerűbb lett mint a többi videójuk,elérte a 27.4 milliós nézettséget és lett az akkori legnézetebb videó a YouTubon. Ezt az címet 6 hónapig viselte, de a YouTube letörölte, miután az oldal kapott egy bejelentést a Shogakukan Productions Co., Ltd.-től a védett jogok megsértése miatt. A Pokémon és a többi videó sikere tette a Smosht a főszerepbe "Person of the year: You"-ban, amit a Time Magazine adott ki 2006. december 13-án. Ez inspirálta is őket hogy kiterjesszék a stílusukat, tátogni a videókra, és végül hogy elkezdjenek videókat készíteni különféle műfajokról, mint például kis-paródiákat, komédia részleteket. 2007 márciusában egy felhasználó, Andii2000 újra feltöltötte az eredeti Pokémon videót, és több mint 14.5 milliós nézettsége lett 2012 novemberéig. A csatorna sikere folytatódott és a Smosh társult a YouTubbal, a fiúk újra készítették a videót 2010 novemberében, csak most megváltoztatták a szavakat, hogy kritizálja a The Pokemon Companyt amiért leszedették a videójukat. Az elkövetkező pár évben a Smosh sokszínűvé vált. Elkezdtek YouTube paródiákat készíteni, mint például az évenkénti videó sorozatuk a Food Battle és a That Damn Neighbor. A Smosh folytatta a népszerűségének növekedését és vált az egyik legtöbb feliratkozóval rendelkező csatornává a YouTubeon. 2009-ben a Smosh átalakította a Smosh.comot, játékokat tettek fel, és ide töltötték fel az extráikat a videóiknak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése