2013. január 29., kedd

Lindsey Stirling


Itt is lenne a következő kedvencem, akit ugyan nem olyan rég óta ismerek, de a zenéje teljesen megindító, őszinte, átérezhető és gyönyörű.

Lindsey Stirling
A kivételes tehetségű amerikai hegedűművész Lindsey Striling talán az első és egyetlen, aki a klasszikus hegedű eleganciáját ötvözte a modern elektronikus zenék intenzitásával. A Utah állambeli Provo-ban született hölgy tehetségének és egyedi hangzásának köszönhetően eddig szinte hallatlan gyorsasággal tett szert nemzetközi ismertségre, mint hegedűművész. Egyedülálló módon ötvözi a klasszikus és az elektronikus hangzást zenéiben. 2010 nyarán csatlakozott a Facebookhoz, de már több mint 400 ezer rajongója van és legtöbbet megnézett videóját megközelítőleg 30 millióan látták a YouTube-on. A nagyérdemű először az America's Got Talent című tehetségkutató műsorban találkozott s 26 éves Lindsey Stirling nevével 2010-ben, ahol rögtön a döntőig jutott. Műsorszámaiban a hegedű méltóságát modern zenei alapokkal vegyítette, melyet akrobatikus produkcióval dobta fel. Első zenéje, mellyel berobbant a köztudatba a fent látható "Crystallize" című száma volt. Ezzel a trackkel egy új stílust vezetett be a köztudatba, a "violin-electronic-dubstep-style-t", ami a nemrég megjelent albumát is jellemzi. Lindsey zenéit már több mint 300 ezren töltötték le az iTunes-ról és nem egy alkotása volt már az iTunes Top100-as eladási listáján. Lindsey maga írja és koreografálja zenéit és a videoklipjeit. Az elektronikus zene számos stílusával dolgozott már, legyen szó technoról, electroról vagy akár dubstepről. Kattintsatok YouTube csatornájára, ahol már 822 ezer feliratkozó van és összesen több mint 136 millióan látták videóit: http://www.youtube.com/user/lindseystomp

"A zenei stílusom tükrözi személyiségemet, melyen keresztül remélem mindenkihez el jut az üzenetem: ne féljünk önmagunk lenni!" – nyilatkozta Lindsey, és hozzátette - "Minden zeném egy spontán reakció arra, ami éppen körülöttem zajlik."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése