2013. január 29., kedd

Gackt

Sziasztok!
Tudom, elég sokáig maradtam ki, de most valahogy minden összejött, vizsgák, félévi, rossz baráti kapcsolatok és betegség. A legrosszabb mégis a lelki fájdalom, nálam arra egyetlen gyógyír csak a zene, ezért a mai nap folyamán néhány kedvenc zenészemről teszek fel cikkeket. Lássuk:

Gackt
Gackt Tsamui Okinawa térségben, Japánan született 1973. július 4-én. Énekes, zeneszerző, dalszövegíró, színész, producer. Több nyelven is beszél: angol, francia, koreai, mandarin és természetesen az anyanyelvén, japánul. Több mint 320 millió lemezt adott el 1999 óta. Önéletrajza szerint egy minden lében kanál, csintalan gyermek volt, egészen addig, amíg hét éves korában kis híján belefulladt az okinawai tengerbe. Ezután a közeli haláltapasztalat után azt állította, hogy képes beszélni a halottakkal, de ezt a szülei nem vették komolyan. Tíz évesen gyomor- és bélbántalmakkal kórházba szállították, ahol sok korabeli gyereket ismert meg, de ottléte alatt az őt körülvevőknek nem sikerült felépülni. Gackt, mondhatni klasszikus zenén nőtt fel, és nem igazán érdekelte a rock műfaj, de állítása szerint Led Zeppelin egy száma, a „Stairway to Heaven” inspirálta arra, hogy a dob és a gitár felé is nyisson. 1995-ben csatlakozott a Malice Mizer nevezetű, Japán-szerte nagy népszerűségnek örvendő zenekarhoz, ahol ő töltötte be az énekes, a zongorista és a dalszövegíró posztját. Gackt két album erejéig volt a banda tagja, majd 1999 elején, máig ismeretlen okokból távozott, és szólókarrierbe kezdett, amivel ugyanezen év májusában debütált is. 5 hónappal Gackt távozása után a Malice Mizer énekese, Kami meghalt, az ő emlékére Gackt két számot is írt, az egyik az U+K, a másik pedig az Emu ~For my dear~. Gackt 1999. május 12-én debütált, mikor megjelent a Mizerable, melyet aztán számos album, single és PV követett. Dolgozott szinkronszínészként, kipróbálta a motion-capture világát, illetve segédkezett a 2003-ban megjelent film, a Moon Child megírásában, produceri munkálataiban, sőt, szerepelt is benne. 2003-ban megjelentette önéletrajzát, amely a "Jihaku and for Caparison Guitars" címet viseli. Játszott a 2007. január 7-én kezdődő Furinkazan c. tévésorozatban, Uesugi Kenshin szerepében. Gackt egyik szóló száma, a "Returner ~Yami no Shuuen~" 2007. június 20-án jelent meg, ez volt az első olyan műve, amely elérte az első helyezést a Japán Oricon listán. Az "Artúr és a villangók" japánul szinkronizált verziójában ő szólaltatja meg Malthazart. December 19-én megjelent a "0079-0088" c. albuma, melyen 8 szám található - ezek többnyire a Mobile Suit Zeta Gundam c. filmekben tűntek fel már korábban, vagy pedig a Gundam korábbi dalainak feldolgozásai.
Ez egyfajta tisztelgés volt a Gundam készítőjének, Yoshiyuki Tominonak a születésnapjára. Gackt singleje, a Jesus 2008. november 26-án jelent meg; az első CD ebben az évben. 2009. január 28-án kiadta a 27. single-jét, a Ghostot, ami a nyitódala volt a Sarah Connor Krónikái japán kiadásának. Gackt képviselte Japánt az Ázsia Dalfesztiválon 2009. szeptemberének végén, a Redemption és a GHOST című dalokat adta elő. Érdekességek róla, hogy például szinkronszínészként szerepelt a Shin Hokuto no Ken című animében 'Seiji' hangjaként, valamint a Final Fantasy VII - Crisis Core-ban és a Dirge of Cerberusban Genesis-ként. A lakásában kizárólag gyertyák adják a világítást, mert érzékeny a szeme a neonfényre, még ablak sincs a házán. Jó barátságban van Ayumi Hamasaki énekesnővel. Szép gyűjteménye van késekből, DVD filmekből, művirágokból, mangákból és koponya formájú tárgyakból. Kifutómodellként dolgozik a kedvenc ruhatervezőjének, Yoshiyuki Konishi-nek. Első helyezést ért el 2005-ben, az ORICON Magazin 'Legszexisebb férfi énekes' versenyén. Működtet egy privát éttermet, Tamely Bar néven, az ételeket Gackt családi és saját receptjei alapján készítik. Gackt maga is tud főzni, kiváltképp curry-t. Szemüveges, de általában különböző színű kontaktlencséket hord szemüveg helyett. Balkezes, tervezett két gitárt, a "Mercury"-t és a "Venus"-t. Volt egy felesége, egy koreai színésznő, de nem sokkal a házasságkötés után elváltak. Egészen 2009-ig tartotta magát azon vicces elszólásához, mely szerint 1540-ben született. Hivatalosan csak 2009-ben árulta el valódi születési évét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése